Малите деца прават големи работи

0
880

Сите заедно, ученици, родители и наставници од ОУ „Стив Наумов“ од Битола денеска донираа хигиенски средства за најмалите од одделението за Неонатологија при Клиничката Болница во Битола

direktor n stiv naumov

-Денеска донираме хигиенки средства за најмалите во Клиничка Болница, а вчера имавме донација на книги, изјави Марија Жежовска Трајковска, директор во ОУ „Стив Наумов“ од Битола

-Ова е трета донација на учениците од ОУ „Стив Наумов“ кои што овој пат донираа хигиенски средства, изјави Василе Најдовски, директор на Клиничка Болница Битола

vasile najdovski

Донацијата беше во склоп на одбележувањето на патрониот празник на ОУ „Стив Наумов“ кој што годинава го одбележаа под мотото „ Малите деца прават големи работи“.