Манојловски: Немаме никакво право да одиме против хомосексуалците

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Пратеникот на ДУИ, Бранко Манојловски денеска во Собранието излезе на прес конференција на која ги појасни уште еднаш своите ставови откако вчера повика на тоа да се легализираат геј браковите во Македонија.

Манојловски рече дека хомосексуалците во земјава мора да ги уживаат истите права и обврски што ги имаат другите луѓе со поинакви сексуална ориентација.

„Ова е мој личен став, зад ова мислење не стојат ниту ДУИ, ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ или друга политичка партија и им се извинувам на сите кои се чусвтгвуваат повредени од мојата изјава. Иако е рано во Македонија да се зборува за ова прашање, тој процес доаѓа. Кога-тогаш, дали по една или две генерации, овој процес ќе дојде и во Македонија и ние не можеме да го сопреме“, изјави Манојловски.

Тој додаде дека е хетеросексуалец, има жена, два сина, ќерки и седум внучиња, како и многу пријателки.

 

Share.