Мапата која покажува каде се наоѓаат сите нуклеарни бомби во светот

0
985

Ново видео објавено пред неколку дена покажува каде се сместени сите нуклеарни бомби во светот. Според мапата, најблиските нуклеарни бомби до Македонија се во северна Италија и јужна Турција.

Повеќето нуклеарни бомби се сместени во близина на големите градови, како Брисел, Глазгов, Денвер, Сиетл…

Во САД бомбите се сместени на десет локации, а една од нив е во комплекс во Њу Мексико.

Русија има 7.300 нуклеарни боеви глави, САД имаат 6.970, Франција има 300, Кина 260, Велика Британија има 215.

mkd.mk