Маријан Ѓорѓиевски и Никола Тодороски со стенд ап настапи во Порта џез

0
285

Актерите Маријан Ѓорѓиевски и Никола Тодороски, во кафе бар Порта џез изведоа стенд ап настан посветен на црниот хумор.

Освен што се ангажирани во матичните театри, со стнед ап настапите веќе подолго време ја засмејуваат публиката низ повеќе градови низ Македонија.

Тодороски, игра и во претставата Тајното оружје во Битолскиот театар а периодов на фестивал во Бугарија , беше награден за најдобар комичар во регионот.

Ѓоргиевски игра во повеќе претстави на Битолскиот театар меѓу кои и последната Последната ноќ во режија на Андреј Цветановски.

Неодамна со екипата од претставата Среќен крај, беше на гостување во Израел.

Секој викенд Тодороски и Ѓорѓиевски ќе изведуваат стенд ап настапи пред битолчани а последниот од нив беше посветен на жените.