Машиновозачите почнуваат штрај со глад

0
303

Машиновозачите од МЖ „Транспорт“ започнаа штрајк со глад. На ваков порадикален чекор, овие работници се одлучиле откако раководство не само што не им ги исплатил платите кои им доцнат, туку останале и без простории во кои им се забранува да одржува состаноци бидејќи се добро се чувани од лицата за обезбедување. Бојкотот со глад, маѓиновозачите најавуваат дека во петок ќе се пресели пред владата и собранието. Тие ги повикуваат сите останатите синдикати, и оние од МЖ „Инфраструктура“ кои исто така не земаат плата редовно да им се приклучат на протестот.

Испишаните пароли на влезот на главната порта, велат се со цел да ги види владата, бидејќи раководството на МЖ „Транспорт“ воопшто не го интересира работењето на претпријатието.