Матурска забава на економското училиште

0
2474

Матурата е посебно доживување за секој средношколец. На крајот од своето образование во средно се случува долгоочекуваната матурска забава.

Матурантите од економското училиште Јане Сандански, прославата ја имаа во House of Manaki.

Весело беше уште од самиот миг на влегување кога се фотографираа и се играше пред самиот влез.

Неколку месеци наназад пред матурската прослава се прават планови за најлудата средношколска ноќ, се оди во странство и се купува облека, се прават фризури.

Матурантите со својот подеднаков раскош во стајлингот и машките и женските играа се фотографираа.

За забавата да биде посебна, се погрижи Јошката,

Забавата траеше до раните утрински часови, додека пак фотографиите и видеата од матурската забава ќе останат траен спомен до крајот на животот за секого.