Матурски концерт на Христина Илиоска – флејта

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во собата на клавирите при НУ Завод и музеј Битола се одржа матурски концерт на Христина Илиоска.

Христина е ученик во Државното музичко училиште во Битола, во класата на професор Александар Стефановски.

Учесник е на многубројни државни и меѓународни натпревари, а исто така е добитник на многубројни награди и признанија.

maturski_koncert_Hristina3.jpg

Гости на концертот беа Фросина Марковска – сопран и Димитар Митревски – харомоника, а пијано придружба беше м-р Елена Христовска.

На програмата на концертот се изведуваа дела од Чајковски, Franz Doppler, Pietro Morlachhi и многу други.

Share.