Ме има три пати во списокот, можам да гласам пет пати во ист ден!

0
673

Посредникот во преговорите, Питер Ванхауте на Твитер профилот продолжува со објавување фотографии од мачки кои ја коментираат актуелната ситуација во Македонија и ги пренесуваат неговите пораки. Тој по посетата на Брисел во средата е повторно во земјава, но засега нема информации дали ќе продолжи да ја води работната група за имплементација на Договорот од Пржино. Преговорите се заглавени околу Законот за медиуми.

Во последните две пораки Вахауте напиша:

„Обожавам избори, можам да гласам 5 пати во ист ден!“

„Ме има три пати на изирачкиот список, можам да се изберам самиот?“