Меѓународниот фактор со засилен притисок да се комплетира ДИК

0
434

Меѓународниот фактор во засилен поход да ги поттикне партиите потписнички на договорот од пржино до комплетирање на ДИК. За САД и ЕУ најважно е четворката да се усогласи околу имињата на експертите. Премиерот Груевски го поздравува ангажманот на меѓународната заедница во процесот, но жестоко го критикива посредникот сметајќи дека Ванхауте е најневажниот елемент во процесот.