Мендух Тачи беше во СЈО

0
634

Претседателот на Демократската партија на Албанците вчера пак се појави во Специјалното јавно обвинителство. На излегување тој само кусо рече дека бил повикан како сведок.

Во дел од „бомбите“ на СДСМ јавноста го слушна и разговорот меѓу Мендух Тачи и Сашо Мијалков, тогаш директор на УБК.

Тачи уште во август минатата година даде исказ во СЈО за овој случа.ј

Во СЈО се водат неколку предмети за изборни манипулации.