Милошоски: Заев го усвои Законот за двојазична Македонија

0
1291

Вака на својот Фејзбук профил напиша пратеникот од ВМРО ДПМНЕ Антонио Милошоски, по информацијата за тоа дека владата го усвои Законот за јазиците.
„Двојазично од Вевчани до Делчево, од Гевгелија до Прилеп, од Битола до Крива Паланка, од Охрид до Струмица, од Штип до Демир Хисар, од Кавадарци до Ресен, од Неготино до Ранковце!
Проект: Двојазична Македонија!
– Наместо просечна плата од 500€
– наместо 100.000ден плата за лекари
– наместо вработување за секој студент“ напиша Милошоски.