Министерот Чавков во Сливница

0
2246

Денес на плажата „Конект“ на Преспанското Езеро  министерот за внатрешни работи Митко Чавков присуствуваше на  манифестацијата „Летен хепенинг 2016“ , кој се реализира во рамките на проектот „Безбедно на нашите плажи’“.

20160716_124745

Целта на овој проект е да се подигне свеста на посетителите на туристичките места за самозаштита од кражби, да се делува превентивно, како би се намалил бројот на кражби на  вредни предмети на плажите, како и провални кражби од возила, камп-приколки и бунгалови во туристичките населби во Преспанскиот регион на Општина Ресен, како и зајакнување на довербата помеѓу полицијата и заедницата.

image-0-02-01-b572f4dfd843d974f78e6370c7ee5aad957afbb6dcbcd9bbb73d85f7f2abe28f-V

 Проектот го реализираат заедно со Општина Ресен и црвениот крст.

image-0-02-01-3beaca4236a2afb24cbbc1678c753ba6aeadb4b3c6b69a84127730bddf6287af-V

image-0-02-01-df90226e9d4fc08eba6290030782ea81afc1af7a59dbf084d65de448fbba6664-V