Министерот Иво Ивановски се повлекува

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Иво Ивановски, министерот за информатичко општество од септември веќе нема да биде министер, туку ќе биде на одговорна позиција во приватна меѓународна компанија.

Во изјавата за МТВ Ивановски вели дека и на таа позиција ќе има можност да работи во интерес на Македонија.

 Иво Ивановски е министер за информатичко општество од 2008 година кога за првпат овој ресор беше формиран како дел од кабинетот на премиерот. Неколку години подоцна на овој ресор му беше додаден и ресорот администрација.
Share.