Министерот Миновски најави дека Владата до понеделник ќе го добие новиот буџет

0
400

Предлогот за Буџетот за 2017 година Министерството за финансии до понедленик ќе го испрати до Владата, изјави министерот за финансии Кирил Миновски во дебатата на ТВ Нова.

На 12 октомври треба да се распушти Собранието, според договорот за одржување на избори на 11 декември.

За опозицијата предлагањето на буџетот уште во септември, без изгласан ребаланс за оваа година е сосема нереален потег. Буџетот обично се гласа во декември.

mkd.mk