Министерот Нухиу го потпиша актот за двојазични амблеми на полициските униформи

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Министерот за внатрешни работи Агим Нухиу на својот Фејсбук профил објави дека се потпишани нормативните акти со кои амблемите на полициските униформи ќе бидат напишани и на албански јазик.

„Ги потпишавме нормативните акти за амблемите на полициските униформи да бидат и на албански јазик. На сообраќајната полиција, граничната полиција, хелихоптерската единица за полициски должности, специјална работна сила“, посочи Нухиу.

Share.