МКД даде подршка за ФИБА, а не за УЛЕБ

0
497

Македонската кошаркарска федерација (МКФ) се приклони кон ФИБА. МКФ и претседателот Петар Наумовски за својата одлука писмено ја известиле ФИБА.

Исто писмо како МКФ со поддршка до ФИБА испратиле Кошаркарските сојузи на Црна Гора, Хрватска и Босна и Херцеговина.

Ваквата поддршка за ФИБА, која неколку месеци отворено „војува“ во УЛЕБ, значи крај за регионалната АБА лига. Шпекулациите велат дека во најскоро време ФИБА ќе добие поддршка и од Сојузите на Србија и Словенија.