Моќна костимографија за Кралски игри

0
863

Најновата премиера во Битолскиот театар со наслов Кралски игри, покрај актерската игра, впечатливата сценографија и музиката, вниманието на публиката го привлече со раскошната костимографија.

Истата е дело на дизајнерот Андреј Папаз Ѓорѓиевски, кој во интервјуто за Ритамот на градот, истакна дека посебен предизвик му беше изработката на овие костими, пред се затоа што периодот во кој се одвива дејствието на претставата, односно периодот на распадот на англиската црква, е доста иснпиративен и омилен период на Ѓорѓиевски.

Повеќе од разговорот во продолжение.