Монтажно училиште во Поешево

0
443

Денеска во селото Поешево битолско, градоначалникот Владимир Талески во посета на училиштето, во чиј двор отпочната е градбата за поставување монтажно училиште на околу 100 м2, во износ од околу 2,5 милиони денари целосна инвестиција на општина Битола.Училиштето треба да биде во целост завршено до крајот на оваа година евентуално второт полугодие 12 те ученици ќе ги почнат во новото училиште.