Moodle во наставата германски јазик -семинар во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во Битола, беше одржан целодневен семинар за наставници и професори по германски јазик- прв од ваков вид во Р. Македонија на тема -Моодле во наставата по германски јазик, во организација на Здружението за македонско-германско пријателство и соработка – Битола, заедно со Здружениоето Моодле Македонија.

Centar_Za_Germanski_Jazik_-_1.jpg
Ова здружение е формирано во јануари оваа година и засега брои 30-тина членови.
На семинарот предаваа тројца професори.
Истиот го отвори претседателката на Здружението за македонско германско пријателство и соработка д-р Валентина Илиева .

 

Centar_Za_Germanski_Jazik_-_2.jpg

Здружението за македонско германско пријателство постои 18 години во кој период организирале бројни културни настани.
За овој семинар, беше изработена платформа, упатство на македонски и германски јазик за професорите и учениците.
Проектот е поддржан од Гете Институт и Амбасадата на Р. Германија.

Неда Маретиќ

Share.