Москва да не биде главен град на Русија!

0
571

Претставникот на рускиот институт за демографија, миграција и регионалниот развој, Јуриј Крупнов му предложил на рускиот претседател, Владимир Путин престолнината да ја пресели зад Урал.

Ова го навел затоа што во Москва има петина од населението на земјата и таа е хиперцентрализирана.

Тој смета дека приоритет треба да биде Блискиот Исток.

Крупнов се залага за демосковизација и овој проект го пратил во Кремљ.