Можно е продолжување на кризната состојба

0
1885

Можно е продолжување на кризната состојба во државата ако не се намали бројот на мигранти и бегалци кои секојдневно пристигаат во државата, рече министерот за одбрана Јолевски на денешната посета на прифатниот камп во Гевгелија. На 19 истекува месец од прогласувањето на кризна состојба, но доколку владата процени дека има потреба ,Армијата ќе остане на јужната граница. Според Јолевски Македонија се соочува со огромен предизвик и засега има контрола над бегалската криза.