Музиката на Радио Битола преку грамафонски плочи

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

PLOCI 0708
Во рамки на овогодинешниот Бит фест Здруѓението Архивист 2 од Битола во соработка со Државниот архив оддел Битола и поранешните вработени во Радио Битола, испирирани од стечајот и ликвидацијата на најстарото радио Радио Битола, се одлучија да постават изложба на околу 200 грмафонски плочи од различен жанр.
PLOCI 1 0708

Share.