МВР: Не е употребен солзавец, туку шок бомба

0
3396

Mакедонската полиција на јужната граница со Грција делува согласно вчера донесе одлука за да ја чува и штити својата граница соласно донесените препораки, изформира портпаролот на МВР, Иво Котевски.

Според Котевски не е употребен солзавец туку шок бомба за да се сопре толпата мигранти која се обидела да го пробиет полицискиот кордон.