На Galaxy beach во Претор

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Уште една плажа во Претор Galaxy beach  е дестинација за туристите во некогаш едно од најпосетуваните места на Преспанското езеро, кога со бунгалови, кампови и шатори се летуваше во тогашните работнички одморалишта. Денеска тука модерно здание кое од година во година станува се попривлечно за посетителите.

И во работните денови овде има туристи, но викендите се главната дестинација за битолачни, прилепчани, ресенчани и од другите градови на Македонија. Со содржините кои ги имаат го привлекуваат и вниманиет на странските гости.

Почнаа пред 10 години, кога Преспа беше само спомен од минатото, сега се обидуваат да го вратата нејзиниот сјај и според она што може да се види, успеваат во тоа.

И за нив како и за туристите, проблем се сметувачките капацитетите бидејќи ги нема.

Share.