На Хаваи заврна снег, како изгледаат врвовите?

0
1108

Снегот се појави на врвовите на вулканите Мауна Лоа и Мауна Кеа, на островите на 4205 метри надморска височина.

Во последните денови 90-сантиметарски снег покри некои делови на Хаваи.

„Снежните врнежи не се нешто невообичаено за Хаваи во студените месеци, но ретко има толку многу снег, како сега“ – коментира метеорологот  Мет Фостер за ББС.

Во другите делови на островот е сончево, но некои места се погодени од поплави.

Снегот и лошото време ќе го затворат патот до врвовите до понеделник, кога се очекува ски ентузијастите да се појават на снежната покривка.

Според прогнозите снежните врнежи ќе продолжат и денеска.