На јужната граница чекаат околу 1000 мигранти

0
366

Состојбата на јужната граница кон Грција денеска е редовна.

На околу 1000 мигранти не им се дозволува влез на територијата на Република Македонија, додека за останатите бегалци процедурата се одвива нормално.

Според информации на МВР мирно е и на северната граница. Прифатниот камп е празен и нема задржувања во тековната процедура за излез.