На Косово само со лична карта

0
729

Од денеска 17 април, државјаните на Македонија и Косово ќе можат границата да ја минуваат само со лични парти.

Со ова стапува на сила договорот потпишан на 8-ми февруари од страна на македонскиот и тогашниот косовски министер за надворешни работи, Никола Поповски и Хашим Тачи.