На крајот на октомври Интернационалниот фестивал на аматериски документарен филм „Камера 300“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

На 30 и 31 октомври во Битола по 28 пат ќе се одржи Интернационалниот фестивал на аматерски документарен филм „Камера 300“.

Годинава пристигнатите филмови ќе ги оценува пет члено интернационално жири.

Свеченото отворање ќе биде од 19 часот во малата сала на Центарот за култура и директен пренос на Тера Телевизија.

Тогаш ќе бидат доделени наградите и признанијата и официјалната проекција на филмовите.

Фестивалот е финансиран од Агенцијата за филм и градоначалникот на општина Битола.

 

Share.