На ниво на СВР Битола нема потврдени случаи на Ковид 19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Вкупно 14 припадници на МВР  се заболени од корона вирус, а издадени се 103 решенија за изолација, стои во информацијата од МВР.

Досега, нема потврдени случаи на ниво на СВР Битола.

По однос на мерката за не носење лична заштита на лице регистрирани се 113  прекршоци во текот на изминатите 24 часа на државно ниво.

Во Битола напишани се 4 прекршочи платни налози за не носење маска, во Прилеп 5, а во Македонски брод 3.

Вкупниот број на прекршоци досега е 13, заедно со тој од 15 мај.

Share.