На Пелистер се одржува ликовната колонија Нижеполе

0
645

Ликовни уметници од Македонија, Бугарија, Србија и Полска неколку дена се на Пелистер, како дел од ликовната колонија Нижеполе која годинава се одржува по 17 пат.

15.07 ulicen sport .Still006

Природата, убавините на Пелистер велат дека се инспирација за нивните дела.

15.07 ulicen sport .Still009

15.07 ulicen sport .Still007