На плажите во Претор

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

prespa olivera 1  15 07.Still003

Дупени бич, плажата во Сливница, Автокампот Крани, плажата во Отешево и Стење како и неколкуте во Претор ги мамат туристите да дојдат во Преспа и да се разладуваат од пеколните горештини. Туристите доаѓаат и си одат, зошто ова место има своја мана, за која се свесни раководните лица. Недостатокот од сместувачки капацитети не ги задржува посетителите подолго од еден ден или викенд.

GOKO OLIVERA PRESPA 15 07.Still002

М-р Ѓоко Стрезовски градоначалник на Ресен вели дека токму за оваа работа општината односно локаланата самоуправа работи на можноста за донесува на Детални урбанистички планови кои ќе овозможат изградба на нови сместувачки капациетети на крајбрежјето на Преспа.

 

prespa olivera 2    15 07.Still004

Стрезовски смета дека стартот на сезоната ветувал многу и дека ниската цена на угостителите е главниот адут, за да ги привлечат посетителите, на Преспанско езеро.

Share.