„ На секое дете му е потребен дом“ проектот претставен во Битола

0
1809

scr

Министерството за труд и социјална политика заедно со СОС детското село во заедничка соработка го презентираат проектот „На секое дете му е потребен дом“ кој деенска во Битола го претставија.

gadzovska

Директорката на Центарот за социјални работи од Битола истакна дека Битола неможе многу да се пофали со згрижувачи, бидејќи од 6 згрижувачки семејства сега се 5 и се сместени 7 деца, за разлика од други градови каде има околу 30 деца згрижени.

trajce

Трајче Петровски од село Белче Демирхисарско, вели дека има згрижено 3 деца и дека тоа го сторил бидејќи немал свои деца.