На Василица карневал во Цапари

0
850

И годинава на Василица ќе се одржи традиционалниот карневал во Цапари. Нема податок од кога потекнува и по кој пат ќе се организира, но велат дека во средината на минатиот век имало обид од тогашните власти да биде забранет.

Годинава многу маски ќе продефилираат на овој карневал и упатија покана до сите кои сакаат да бидат дел од Цапарскиот карневал на 14 јануари да одат во Цапари.