На втората фестивалска вечер на Илинденските денови

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Пред битолската публика во Пациото на Завод и музеј вечерва настапија неколку културно-уметнички друштва и ансамбли на вечерта на традиционална музика и песна.

Оркестарот на народни инструменти „Рудина“ од Битола, КУД „Дримкол“ од Вевчани, АФ „Гоце Делчев“ од Битола, КУД „Бисер“ од Кичево, ФА „Китка“ од Истибања и КУД „Илинден“ од Битола.

Share.