Над 10.000 бегалци чекаат влез во земјава

0
594

За само неколку часа на грчко-македонската граница пристигнале близу 10 илјади мигранти. Постојано се појавуваат нови колони мигранти, а како што јавуваат грчките медиуми, не може да се догледа колоната автобуси со кои бегалците организирано се довезуваат на границата.

На границата е тензично, а органите на редот од грчка и од македонска страна мигрантите ги пропуштаат отприлика на секои половина час, по редовните проверки на документите.

Според медиумите, денешниот хаос се должи на штрајкот на грчките морнари, кога беше прекинато превезувањето по морски пат.