Над 2.000 емигранти деновиве влегле во Македонија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Бројот на емигрантите кои последниве денови влегле во Македонија достигна 2000 лица. Така известуваат од НВО „Легис“, кои како причина  за порастот на бројот на бегалци го споменуваат   градењето на ѕидот на српско- унгарската граница кој се очекува да биде завршен до 31 август. Од „Легис“ извезуваат и дека  последните бегалци кои влегуваат во Македонија доаѓаат директно од земјите во кои има воен конфликт, со се уште свежи рани. 

Share.