Над 66 проценти е излезноста во Битола до 17 часот

0
1283

Над 66 проценти е излезноста во Битола до 17 часот, соопшти Државната изборна комисија. Во Криговаштани излезноста е над 90 проценти.

Општина Запишани избирачи Број на ИМ Процесирани ИМ Вкупно гласале Излезност
Битола 80.259 159 159 53.108 66,23%
Вевчани 2.045 3 3 1.503 73,57%
Дебар 8.772 15 15 3.581 40,90%
Дебарца 4.493 28 28 2.794 62,24%
Демир Хисар 7.274 41 41 5.173 71,15%
Долнени 11.274 40 40 6.340 56,27%
Кичево 29.819 80 80 17.153 57,59%
Кривогаштани 91 1 1 82 90,11%
Крушево 7.857 23 23 5.649 71,95%
Охрид 51.853 89 89 32.189 62,14%
Пласница 4.743 9 9 1.541 32,50%
Ресен 16.568 50 50 9.547 57,64%
Струга 59.029 101 101 29.048 49,25%
Центар Жупа 6.356 16 16 1.732 27,27%