Награди за членовите на Си-До во Србија и Бугарија

0
1330

СИ-ДО, еден од најстарите детски фестивали во Македонија, се роди како резултат на долгогодишната музичка традиција на Битола.
Оваа година се одржа по 19 -ти пат и на истиот учествуваа 13 учесници на Битола и гости од другите држави .

Детскиот фестивал Си до, има соработка со повеќе меѓународни детски фестивали. Така и периодов, учествуваа на два итнернационални фестивали во Бугарија и Србија, од каде се вратија со награди.12166792_1023465561051272_1311515463_n

 

Во тек е и аудицијата за јубилејното издание на Си до.

Денес, овој детски музички фестивал има значајно место во културниот живот на градот, како и на многу поклоници на овој вид музика, посебно кај најмладите.

Последните години , овој фестивал прераснува на едно повисоко ниво во интернационални рамки а тоа се докажува токму со овие награди и признанија што ги добива детскиот музички фестивал СиДо.