Најновата книга на Литовски посветена на Јане Сандански

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

По повод одбележувањето на 100 годишнината од смртта на македонскиот револуционер Јане Сандански, во Завод и Музеј битолскиот историчар Александар Литовски, ја промовираше својата најнова книга- „Пофална епистола за Јане Сандански и санданизмот” .

За значењето на истата говореше Владо Ѓоревски.

Litovski_Kniga_-_1.jpg

Литовски во своето најново дело се осврнува на повеќе историски податоци поврзани со Сандански и истакнува дека тој е еден од најзначајните револуционери од илиндескиот период на македонската историја.

Неда Маретиќ

Share.