Најубавите цветни декорации во цвеќара Кремисимо

0
1460

Со декорирање по повод Св.Валентин и Св .Трифун, во Битола, една од оние кои ја започнаа оваа традиција, е цвеќара Кремисимо. Секоја година нивниот излог привлекува внимание со прекрасните декорации во форма на срце, како и декорациите од различно цвеќе.

Идејата за декорирање започнала од 2003-тата година .

Пораката на празникот Св.Валентин,  е да се негува и развива љубовта и тоа не само еден ден во годината, туку секој ден.

Повеќе за празнувањето и значењето на овие празници од видеото во продолжение.