Највисока излезност до 17 часот во четворката и единицата

0
1227

Највисока излезност до 17 часот е регистрирано четвратата и првата изборна едница. Најслаб е одзивот на гласачи во шестката.

Изборна единица Запишани избирачи Број на ИМ Процесирани ИМ Вкупно гласале Излезност
ИЕ 1 295.858 522 521 196.030 66,38%
ИЕ 2 306.471 504 502 182.469 59,76%
ИЕ 3 280.727 682 678 181.829 64,89%
ИЕ 4 282.537 599 575 183.908 67,15%
ИЕ 5 290.433 655 655 169.640 58,46%
ИЕ 6 307.817 516 516 143.987 46,82%