Нападнат медицинскиот центар во Алепо

0
505
Во воздушен напад со барел бомби во Алепо, загинаа 5, а ранети се 25 лица.
Началникот на Центарот за цивилна заштита во Алепо, Наџеп Енсари, за изјави дека хеликоптерот на сириската војска со три барел бомби извршил напад на медицински центар во населбата Бустан ел Каср која се наоѓа по контрола на опозицијата. Тој додаде дека во текот на денот воените авиони на сириската војска бомбардирале неколку подрачја на градот.
Во воздушните напади извршени од страна на авионите на сириската војска во текот на денот, загина 11, а ранети се 35 лица.