Напаѓачи ја зазедоа ТВ станицата Ал Наба во Триполи

0
354

Вооружени напаѓачи уапднаа во просториите на сателитската телевизија Ал Наба, ја прекинаа нивната програма и го натераа персоналот да ја напушти ТВ станицата, соопштија двајца новинари на тој канал, кој се смета за близок до властите кои ја контролираат либиската престолнина.

Програмата е целосно прекината половина час откако на екранот се појави црвен натпис „Итно“ и потоа текстот на пораката дека „синовите и револуционери на Триполи го затвориле овој канал на наслога и поттикнување омраза“, пренесува Танјуг. Во пораката уште се наведува дека ќе биде прогонуван и фатен секој оној кој во иднина ќе работи за оваа ТВ станица.

– Група вооружени мажи, од кои некои беа во униформи, а некои во цивил, упаднаа во нашите простории, ги собраа вработените и им рекоа дека повеќе нема што тука да бараат, изјави еден од вработените новинари.