Напаѓачите биле поврзани со терористите

0
476

Како што наведува CNN Сајед Ризван Фарук може да биде поврзан со верскиот радикализам, а според некои податоци тој бил во контакт со терористите.

Иако претходно беше соопштено дека не се знае мотивот на нападот, како и дека не е исклучена можноста за тероризам, поедини официјални лица соопштија дека Сајед Ризван Фарук бил поврзан со терористите.

Во соопштението кое го дала американската полиција се наведува дека во возилото кое го користеле Сајед Рузван Фарук и Тафшин Малик најдена е голема количина на муниција за пушка, додека муницијата е пронајдена во тек на претресот на нивниот дом, каде се пронајдени и бомбите“.