Наредба до полицијата да го заплени гласачкиот материјал за референдумот во Каталонија

0
502

Обвинителството во Каталонија ѝ нареди на полицијата да ги конфискува гласачките кутии, летоци и сè друго што би можело да се искористи на референдумот за независност на богатата шпанска провинција, што за 1 октомври го распиша регионалната сепаратистичка извршна власт, а Мадрид го забранува.