Народни собири на ГДОМ во осум градови

0
821

Граѓанското движење за одбрана на Македонија (ГДОМ) вчера одржа мирни народни собири во Битола, Охрид, Гевгелија, Градско, Радовиш, Крива Паланка, Кочани и Ресен на кои беа повторени барањата за одржување избори на 5 јуни како единствено решение за кризата во Македонија, стопирање на деструктивните сценарија, и повлекување на одлуката за аболиција што ја донесе претседателот Ѓорге Иванов.