НБРМ дава 550 илјади евра за набавка на нови ковани две денарки

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Централната банка објави оглас за јавна набавка со кој прибира понуди за набавка на нови ковани пари.

За 550 илјади евра НБРМ ќе набави ковани пари кои имаат апоенска вредност од 2 денари.

Според критериумот на набавката договорот ќе се додели по најниската цена.

Неодамна НБРМ објави оглас за издавање на апоените од 10 и 50 денари што ќе однесе 127 милиони денари.

Share.