Не се договорија околу резултатите од вкрстената анализа

0
468

Разгледувањето на извештајот од анализата се очекуваше да заврши вчера, но бидејќи тоа не се случи, се очекува да продолжи денеска.

Државната изборна комисија не успеале да го усвојат извештајот за резултатите од вкрстената анализа, односно за тоа колку гласачи се јавуваат како спорни.

Засега нема потврда на тоа дали бројот на спорни гласачи е причината заради која членовите на ДИК не се усогласиле.