Неда Маретиќ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Денес во македонските музеи ќе биде одбележан меѓународниот ден на музеите,со едукативна програма за природното и културното наследство. Овој ден традиционално се прославува од 1977 година,на 18 ти мај, а е востановен од Меѓународниот совет на музеите (ИКОМ) и прифатен од 90 земји.

Den_Na_Muzeite_-_3.jpg

Во битолскиот Завој и Музеј по повод овој ден се организираше едукативна работилница во соработка со основните училишта од Битола.

Македонскиот комитет на ИКОМ е формиран во 1993 година.

Насекаде во светот влезот во музеите на овој ден е бесплатен.

 

Неда Маретиќ

Share.