Неделава треба да стигнат сите 250.000 вакцини за јазлеста кожа

0
569

Министерот за земјоделие Михаил Цветков при последната посета на Пелагонија  најави дека  неделава ќе стигнат сите 250.000 вакцини за заштита на говедата од болеста „јазлеста кожа“

– За справување со оваа болест кај говедата добивме 50.000 вакцини, помош од Европската комисија со што 80 отсто од говедата кои беа заболени веќе се вакцинирани. МЗШВ нарача 250.000 вакцини, но се појави проблем околу увозот на вакцините кој веруваме наскоро ќе биде решен.Неделава треба да пристигнат вакцините со што ќе биде „смирена“ оваа заразна болест кај говедата, изјави министерот Цветков.https://tera.mk/